MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez...
fot. Andrea Piacquadio / Pexels

Co się dzieje z twoim organizmem, kiedy jesz arbuza? Nie tylko dobre rzeczy! Nie każdy powinien go jeść

Nadmierne spożycie arbuza może powodować problemy trawienne

Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez bakterie jelitowe, co u osób z problemami trawiennymi może prowadzić do objawów takich jak wzdęcia, ból brzucha i biegunki. Ze względu na dużą zawartością fruktozy, spożycie owocu powinny ograniczać osoby znajdujące się na diecie eliminacyjnej FODMAP, czyli np. te z zespołem jelita drażliwego.

Zobacz również

Ostrołęka. Włamywacze w rękach policji. Usłyszeli już zarzuty

Ostrołęka. Włamywacze w rękach policji. Usłyszeli już zarzuty

39-latka ofiarą oszustwa. Straciła 10 tysięcy złotych. Jak ją podeszli?

39-latka ofiarą oszustwa. Straciła 10 tysięcy złotych. Jak ją podeszli?

Polecamy

Czy umyta sałata wymaga mycia? To wcale nie takie oczywiste

HIT DNIA
Czy umyta sałata wymaga mycia? To wcale nie takie oczywiste

Nad morze bez przesiadek? Sezonowe pociągi zabiorą niebawem pierwszych pasażerów

Nad morze bez przesiadek? Sezonowe pociągi zabiorą niebawem pierwszych pasażerów

Bajecznie smaczny murzynek z dżemem. Mój przepis to rodzinny hit

Bajecznie smaczny murzynek z dżemem. Mój przepis to rodzinny hit