MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Kazimierz Moskal: Mam swój pomysł na to, jak funkcjonować ma Wisła

ROZMOWA
Kazimierz Moskal: Mam swój pomysł na to, jak funkcjonować ma Wisła

Podwyżka dla starosty sępoleńskiego. Radni ustalili wynagrodzenie Jarosława Tadycha

Podwyżka dla starosty sępoleńskiego. Radni ustalili wynagrodzenie Jarosława Tadycha

Polecamy

Ile osób oglądało Festiwal Opole 2024? Które koncerty przyciągnęły najwięcej widzów?

Ile osób oglądało Festiwal Opole 2024? Które koncerty przyciągnęły najwięcej widzów?

Jednym zdaniem zszokowała widzów „Dziennika Telewizyjnego”. Zapisała się w historii

Jednym zdaniem zszokowała widzów „Dziennika Telewizyjnego”. Zapisała się w historii

Pijesz słodkie napoje? Uważaj! To też słodycze. Ile można ich wypić dziennie?

Pijesz słodkie napoje? Uważaj! To też słodycze. Ile można ich wypić dziennie?