Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracja Roberta De Niro otwarta. Nad nią powstaje hotel. To jeden z najbardziej spektakularnych budynków w Śródmieściu

Redakcja Warszawa
Redakcja Warszawa
Restauracja Roberta De Niro już działa. Lokal serwujący dania kuchni japońskiej otwarto w piątek 17 lipca. Nad nim wyrósł hotel, który będzie gotowy w sierpniu. Całość mieści się w jednym z najbardziej spektakularnych budynków w Warszawie.

Nobu Warsaw to będzie kolejny pięciogwiazdkowy hotel w stolicy Polski. Inwestycja u zbiegu Koszykowej i Wilczej, która łączący wyremontowane, historyczne skrzydło kamienicy oraz zupełnie nową część, warta jest 100 milionów złotych. Oryginalna fasada (wspomniana nowa część) zaprojektowana przez Medusa Group wyróżnia budynek, który wygląda jakby składał się z nałożonych na siebie modułów. Co więcej, z zewnątrz obiekt zachwyca niebagatelnych rozmiarów, zorientowaną pionowo żywą ścianą.

Nobu to lifestylowa marka, która powstała w Los Angeles. Założycielem jest słynny aktor Robert De Niro oraz uznany szef kuchni Nobu Matsushisa, a ich partnerem biznesowym został producent filmowy Meirem Teperem. Hotel miał być gotowy w czerwcu, jednak jego otwarcie zostało przełożone. Tymczasem, w piątek 17 lipca wystartowała restauracja, której pomysł wymyślił Nobu Matsushisa, Japończyk mieszkający od lat w USA

Nobu Warsaw. Pięciogwiazdkowy hotel Roberta De Niro otworzy ...

Co zjemy w restauracji Nobu?

W menu warszawskiego Nobu znajdzie się m.in. czarny dorsz z sosem miso, sashimi „New Style” przypiekane olejem sezamowym, tatar z tuńczyka w sosie sojowo-wasabi z dodatkiem kawioru z jesiotra syberyjskiego Osetra, wieprzowina z słodko-ostrym sosem miso czy grillowana japońska wołowina Wagyu w pięciu kulinarnych odsłonach. Poza tym sushi i owoce morza.

Warszawską, 47. restaurację Nobu na świecie, poprowadzi Yannick Lohou, pracujący dotychczas w Nobu Barcelona. "Koncepcja warszawskiej restauracji Nobu, zgodnie z ideą marki, oparta jest na nowatorskiej kuchni szefa Nobu odznaczającej się wykorzystaniem produktów wysokiej jakości, jak również wyjątkowymi kolorami i konsystencją – to klasyczna kuchnia japońska stworzona ze składników pochodzących z Ameryki Południowej" - czytamy w informacji prasowej.

Ile kosztuje taka przyjemność? Ceny dań głównych wahają się między 80 a 220 zł za danie. Menu testowe, w ramach którego spróbujemy większości przysmaków Nobu, to koszt 450 zł. Z kolei zestaw sushi to koszt 200-220 zł. Nie jest to zatem kuchnia dla osób z niewielką zawartością portfela.

Czym zaskoczy hotel Nobu?

Do dyspozycji gości będzie 117 pokoi zaprojektowanych w uwspółcześnionym japońskim stylu i zaopatrzonych w dźwiękoszczelne, panoramiczne okna sięgające od podłogi do sufitu. Na wyposażeniu pokoi znajdą się m.in. maty do jogi, luksusowe przybory toaletowe i tradycyjne japońskie zestawy do herbaty. Najbardziej prestiżowym pokojem w hotelu będzie apartament Nobu o łącznej powierzchni 1173 m2 z salonem, aneksem kuchennym i jadalnią.

- Do pozostałych atrakcji należy m.in. strefa wellness umiejscowiona na najwyższym piętrze z najwyższej klasy centrum fitness, gwarantującym widok na miasto. W obiekcie zaaranżowano atrakcyjną przestrzeń eventową, a także strefę gastronomiczną. – czytamy w informacji prasowej.

Więcej szczegółów o hotelu Nobu i jego kuchni przeczytacie w naszym artykule:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto