MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przed Wielkanocą w sklepach pojawia się mnóstwo produktów...
fot. freepik.com

Te dodatki zepsują żurek. Przez nie możesz się rozchorować. Unikaj ich, a zupa będzie zdrowsza. Sprawdź, jak nie zepsuć żurku na Wielkanoc

Gotowy zakwas lub żurek

Przed Wielkanocą w sklepach pojawia się mnóstwo produktów ułatwiających przygotowanie świątecznego stołu. Są wśród nie tylko zakwasy na żurek, ale nawet gotowe żurki czy barszcze białe nie tylko w postaci płynnej zupy, ale także proszku w torebkach. Do takich gotowych produktów należy jednak podchodzić z bardzo dużą rezerwą i nie dać się nabrać na ładną etykietę opatrzoną zapewnieniami, że produkt jest domowy, „jak u babci” czy na naturalnym zakwasie. Mimo dobrej reklamy gotowy żurek czy zakwas może zawierać sporo zbędnych i szkodliwych substancji w postaci dużych ilości soli czy sztucznych aromatów np. aromat dymu wędzarniczego.

Należy więc czytać skład i wybierać produkt o jak najkrótszej liście składników. Lepiej również kupić gotowy zakwas i z niego przygotować w domu żurek niż kupować gotowy żurek.

Zobacz również

Zderzenie samochodów koło Barwic. Dwie osoby poszkodowane [zdjęcia]

Zderzenie samochodów koło Barwic. Dwie osoby poszkodowane [zdjęcia]

Zderzenie dwóch ciężarówek. Jedna osoba trafiła do szpitala

Zderzenie dwóch ciężarówek. Jedna osoba trafiła do szpitala

Polecamy

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Jutro do pracy ubiorę się jak pierwsza dama – wygodnie i z klasą

Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

HIT DNIA
Zajadaliśmy się tym daniem w dzieciństwie. To prawdziwy smak wakacji

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi

Zobacz, co spędza sen z powiek mieszkańcom polskich miast i wsi